Om oss

Om oss


Dedikerade Viner representerar omsorgsfullt utvalda viner av högsta kvalitet. Alla våra viner genomsyras av hållbarhet och samhällsansvar då de produceras och levereras med miljömedvetna metoder och efterlämnar godhjärtade fotavtryck. På beställning kan vi även ta fram skräddarsydda viner till speciella tillfällen, komplett med elegant design och originella etiketter.

Våra fyra mål

  • Vi skapar minnesvärda kombinationer av mat och vin
  • Vi har inspirerade och nöjda kunder
  • Vi verkar för välgörande ändamål varje dag
  • Vi är en av de mest respekterade distributörerna av vin i Skandinavien

Vi tar vårt samhällsansvar på allvar

Vin är en underbar källa till njutning, men alkoholkonsumtion kan medföra problem som vi som verkar inom vinbranschen måste ta ansvar för. Som vår kund hjälper du oss i det arbetet, och du kan avnjuta ditt vin med gott samvete! Dedikerade Viner samarbetar med det svenska initiativet In Vino Caritas. Dessutom skänker Dedikerade Viner minst 1 krona för varje såld flaska till organisationer som arbetar med beroendeproblematik.

Vi arbetar
med hållbarhet

För oss är det självklart att i allt vi gör använda hållbara metoder – från odling till transport. Vi arbetar till exempel enbart med återvunnet förpackningsmaterial, och allt vi producerar är återvinningsbart. Målet är att minimera vårt ekologiska fotavtryck, och för att nå dit arbetar vi efter tre riktlinjer för hållbarhet.

Våra tre riktlinjer för hållbarhet

  • Vi undviker kemikalier i tillverkningen så långt det är möjligt
  • Vi använder förpackningar av återvunnet material
  • Vi använder miljövänliga transporter

Vi garanterar service i världsklass

Vi skapar goda kundrelationer genom smidig kommunikation och ett förhållningssätt som är både personligt och professionellt. Våra kunder ger oss sitt förtroende och vi levererar minnesvärda vinupplevelser med mersmak.

Med hjälp av smarta kommunikationsmetoder i alla led kan vi garantera snabb leverans! Genom att välja bort alla mellanhänder kan vi hålla ett bra samspel mellan pris och kvalitet samtidigt som vi minskar vår miljöbelastning genom effektiva transporter. Vi tar den kortaste möjliga vägen mellan vingård och kund – på alla sätt.

Gedigen erfarenhet av att driva en vingård

Vår grundare av Dedikerade Viner, Attila Bors – har drivit Château Cloche, en vingård i Tokaj, Ungern, sedan år 2008. Det har gett oss unik erfarenhet av att producera prisbelönta och hållbara viner. Under denna tid har vi även byggt upp ett brett och pålitligt kontaktnät som gör att vi kan leverera viner till våra kunder med miljövänliga transporter.

Vindistriktet Tokaj-Hegyalja är sedan 2002 upptaget på Unescos världsarvslista, och är känt för dess söta vita viner.

Presskilpp & Utmärkelser